foto han voor site 2

Hanneke

Hanneke van den Boomen is geboren en getogen in het katholieke Brabantse Nederland.  Zij is een tak van de bekende ‘koren’familie van de Goor, waarvan enkele leden bekende koordirigenten waren in Brabant en omstreken. In de jaren ’70 kwam zij in aanraking met de moderne jazz. Ze speelde piano en fluit in bands als Tempel ( Jazzrock), White Label en Ikaya ( in het begin olv Paul van Kemenade, altsaxofonist). Later ging ze compositie studeren bij Jan Matter (1909-1996) en speelde en zong in het Renaissancekoor het Isaac Ensemble olv Wil Schippers.

Ze studeerde dwarsfluit bij Hedwig van Son, die gespecialiseerd is in hedendaagse gecomponeerde fluitmuziek. In de workshops van Butch Morris en John Tchicai speelde ze samen met Ernst Reijseger, Hans Dulfer, Evan Parker, Ab Baars en Horst Rickels. Ze was een aantal jaren de vaste begeleider van dansgroep De Sprong, en schreef de  muziek voor choreografieën van dit gezelschap. Verder speelde ze in allerlei duo’s, trio’s en grotere muziekgezelschappen.

Eind jaren ’80 sloot zij zich aan bij het muzikantencollectief Paraplu, en organiseerde veel projecten. Ze startte met workshops voor kinderen, ondertussen uitgegroeid tot Gehannes Bandcoaching. Bij Paraplu speelde ze samen met veel Eindhovense coryfeeën waaronder Roland Smeenk ( die samen met Hans Teeuwen een cabaretduo vormde tot hij een fataal auto-ongeluk kreeg), Ad van Meurs, Lizzie Kean, Janet Gilbert, Tony Ector etc.

- Ze schreef muziek voor de kindertheatergroep Nou Moe.

- Ze was betrokken bij Café Chantant het Wieganthuis, en de cd Kantje Boord;

- Ze is een van de initiatiefnemers en producers van de alternatieve Eindhovense carnaval-cd “Eindhoven Goedkoper”;

- Ze arrangeerde de rock opera Jesus Christ Superstar voor een rockband met 5 zangers(essen);

- Ze participeerde als muzikant en arrangeur in talrijke Paraplu-projecten waaronder: ‘Lady sings the Blues’, ‘Tinkers, drinkers and dreamers’, ‘Love and Mersey’, ‘Patricia Kaas’.

- Ze organiseerde samen met o.a. Tonnie Ector en Karien Rijnen ‘Plu bij Frits’, een spektakel in het muziekcentrum Frits Philips, en een contemporare concert met modern klassieke composities van haarzelf en anderen.

- Ze nam een cd op met haar eigen werk, moderne gecomponeerde muziek ( De Tijd Voorbij)

- Ze was een van de leden van Donna Quichotta en Brigitte Pardon, live liedjesprogramma’s.

- Ze was lid van de bands White Label, Ikaya, Temple, het Renaissance koor Isaac Ensemble,  en oprichter van de 15-koppige soul-funk band Heart Break Occasion.

- Ze participeerde in een internationaal muzikaal project van de Gemeente Eindhoven Music without Limits

- Ze organiseerde in samenwerking met Jules Hodge de Fats Domino Show en de Light City Blues Revue.

- Ze schreef muziek voor diverse korte films en voor dansproducties van de Eindhovense dansgroep De Sprong

- Ze schreef songteksten voor diverse groepen en voor de kinder- en jeugdbands.

- Ze produceerde diverse cd’s, in samenwerking met o.a. Bart Brouwer en Erik van der Lest.

- Ze is dirigent/arrangeur van blaasband de Dommelaers.

- Ze houdt zich nu veel bezig met geïmproviseerde muziek.

- Ze is nog steeds actief bezig met het POC project, Pool of Composers, waarin mainstream geavantgardiseert wordt en avantgarde gemainstreamed. Ze schreef daarvoor o.a. een Rockfuga en een westerse Raga.

- Onder de noemer Play Artistic organiseert ze improvisatieavonden in Area51 Skatepark.

- Ze organiseert al jarenlang twee festivals, nu ook in Area51: New Generation Rockshow (NGRS) voor muzikanten van 14 tot 30 jaar, en het Kinder Rock Festijn ( KRF): een van de leukste en bekendste kinderfestivals in Nederland waar alleen eigen muziek wordt gespeeld.

- De kinderbands van Gehannes spelen ook landelijk: bijvoorbeeld op het Tweetakt Festival in Utrecht

- In september 2010 speelde ze voor Stichting Axes/Jazzpower in café Wilhelmina met Younes Riad, Ad Peijnenburg, Rik van Iersel en Edward Capel.

De huidige band waar ze in speelt is een trio, On a Green Slope in Dark Water besaande uit  Thom Dubé (slagwerk) Younes Riad sounds (computer) en Hanneke ( electric flute en piano). Ze is medearrangeur en componist van de Eindhovense Carnavalsmis die elk jaar wordt gehouden in de Catharinakerk.